Love Where You Live

“The way we live is changing” - The family of eight expressed desire into a home addition combined with the existing space to offer a new kitchen with eat-in-island for six, a large butler pantry, a functional family room with an open sunroom, and a mudroom with six lockers. They wished for a design layout with direct and indirect lighting for optimum ambiance through the new living space that would capture the rear yard views while they spend time with family and friends.

 

Our design team incorporated white cabinetry and quartzite countertop to establish visual continuity and bring more light into the new kitchen, while full height refrigerators and freezers were disguised behind white cabinet panels that flank the oven wall. A custom designed steel hood with contrasting decorative straps was built to crown the 48” commercial grade range. The floor-to-ceiling windows were built to maximize the natural light and backyard views in the family room and sunroom. 

 

For the exterior addition finishes, we searched for brick to match existing and added an elliptical arch to the new front porch for visual interest toward the main entryway. A secondary porch wrapping the new mudroom was added and lower roof lines were given to the side addition which blended seamlessly with the existing home.

 

We created a unique identity for this home addition that tastefully complements its surroundings, and the family lifestyle all at once.

CLIENT

Hill Residence

LOCATION

Winnetka, IL

SIZE

3,000 SF

Silver Master Design Awards in 2016

By Coty

BE IN 
TOUCH

126 E. Wing St., Suite 218, Arlington Heights, 60004

P: 773-704-5923

© 2020 by LUMINESIO, LLC

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon